Stubbfräsning

Stubbar är oftast skönt att bli av med. De kan vara som hinder för gräsklippningen, bli fula eller skjuta många skott som man kanske inte vill ha.

Det bästa sättet att bli av med en stubbe är att fräsa bort den. Vi fräser under marken så man kan göra ny gräsmatta, plattsättning eller plantering. Fräsdjupet kan varieras utifrån vad man ska göra på marken efter fräsningen. Resultatet efter är en hög med spån och jord. 

Vår maskin är en Rayco RG 35. Den är lätt och har dessutom breda hjul som gör att det blir lågt marktryck vilket skonar gräsmattan på ett fint sätt. Bredden på maskinen är endast 90 cm så den kommer lätt åt på även trånga platser. Behöver man passera avsatser eller trappor kan man använda ramper för att komma fram till stubben.

Vill man ha gräsmatta efter stubbfräsningen krattar man ut högen och tar bort det överskjutande materialet. Därefter lägger man på ett lager med jord och sår sedan gräs.

 

Pris

Stubben kostar 100 kr/dm* som den är i diameter. Men med RUT-avdrag så försvinner 40 kr/dm och ni betalar 60 kr/dm. (Att det inte är 50% som försvinner beror på att maskinkostnaden inte är avdragsgill.) Diametern mäts nere vid marken där den är som längst. 

Normalt tar vi ingen etableringskostnad, framkörningskostnad eller körersättning*.

Är det många stubbar eller om du är osäker kommer vi gärna och tittar på jobbet och ger ett fast pris. 


*) Med reservation för:

  • lång resa med lite jobb
  • svåråtkomlig stubbe

Priset är exkl moms.